Hou je meer van zoete dan van straffe dranken? Dan adviseren we je om eens langs onze likeur stellage te lopen. Er zijn meerdere soorten die hun bestaansrecht te danken hebben aan meerdere ‘grondstoffen’. Likeur gemaakt op basis van bijvoorbeeld vruchten, noten of koffiebonen. Vruchtenlikeuren vallen daarin het meeste op vanwege hun kleurtoevoeging. Een ijskoude limoncello na het eten slaat men over het algemeen niet snel af. En jij?

Likeur is een drank die normaliter rond de 20% alcohol zit. Hiermee is likeur een stuk minder sterk dan veel andere destillaten. Mede hierdoor is likeur uitermate geschikt voor na het eten, bij de koffie of als zoete mixdrank. In veel restaurants worden likeuren ook gebruikt om bijvoorbeeld de speciale dessert koffie klaar te maken of om toetjes mee te garneren. Loopt het water je al in de mond?

Ook bij likeur zijn we altijd op zoek naar speciale, lokale of oude bekende likeuren. De hierboven benoemde limoncello is daar een bekend voorbeeld van. Ook Licor 43 en Van Kleef likeuren zijn bij de meeste van ons wel bekend. Onbekende lokale likeuren kunnen je echter enorm verrassen! Bij ons vind je onder andere Bitterkoekjes, Haagse Hopjes en Salmiak. Wanneer jij graag likeur drinkt. dat hangt helemaal van je eigen voorkeuren af. Wij vinden het een likeurig drankje voor na het eten. Smakelijk!